Hledám ve vyhledávačích přívětivou cenu za letenku do Tokia, nejlépe v období kvetoucích sakur (cca konec března - do půli dubna). Chtěl bych cca na 14 dní. Prozatím mi vychází nejlépe odlety z Vídně s EVA AIR s přestupem na Taiwanu v economy za cca 20.000Kč. Zkoušel jsem odlet: Norimberk, Berlín, Prahu (přes Curych a Varšavu), Mnichov i Frankfurt. Vše mi vyšlo dráž 🙈 Je nějaká šance sehnat let na 03-04/2023 do Tokia levněji? Vyplatí se čekat nebo už to koupit? Děkuji  .

Japonsko (Tokio) 2023

Založil ve fóru Hledám letenku

Hledám ve vyhledávačích přívětivou cenu za letenku do Tokia, nejlépe v období kvetoucích sakur (cca konec března - do půli dubna). Chtěl bych cca na 14 dní.

Prozatím mi vychází nejlépe odlety z Vídně s EVA AIR s přestupem na Taiwanu v economy za cca 20.000Kč. Zkoušel jsem odlet: Norimberk, Berlín, Prahu (přes Curych a Varšavu), Mnichov i Frankfurt. Vše mi vyšlo dráž 🙈

Je nějaká šance sehnat let na 03-04/2023 do Tokia levněji? Vyplatí se čekat nebo už to koupit? Děkuji

1

Hladam podobne letenky a ta otazka je skor na vestecku gulu :) Pravdepodobne nejaka akcia bude, predsa len sa Japonsko otvorilo iba pred par tyzdnami, ale ci presne na tie terminy, ktore ocakavas ... to nevie nikto :)

0 Citovat

Na obdobie kvitnutia Sakur spravidla vela akcii nebyva. Je to obdobie kedy tam chce ist kazdy.

0 Citovat

A tomu budou odpovídat i ceny ubytování, které budou asi nejméně přívětivé z celého roku.

1 Citovat

Dobrý deň,

Neviem, vie mi niekto tu poradiť, na nete som sa dočítal, že Japonsko plánuje preplácať časť nákladom cestovateľovi. Viete niečo to tom bližšie? Ďakujem. 

0 Citovat

To jsi asi našel nějaký mylný příspěvek, který už byl vyvrácený v květnu 2020: 

https://www.forbes.com/sites/suz...you-visit/

0 Citovat

Ideální doba na levné Japonsko je nyní, myslím že to vykompenzuje i dražší letenka. Velmi levný Jen, minimální inflace, prakticky žádní zahraniční turisté - mnoho dostupného ubytování za směšné ceny.

0 Citovat

A jsou tam aktuálně nějaké covid kraviny jako roušky atd. ?

0 Citovat

lma: Aktuálně se tam dostanou jen lidé se třemi dávkami očkování proti COVID nebo s testem PCR 72h před odletem (takže expres test na letišti). U dětí je to tak, že s očkovaným dospělým může cestovat dítě bez omezení, s testovaným dospělým pak dítě taky s negativním PCR testem.....

https://www.mzv.cz/tokyo/cz/viza...sko_2.html

 

3 Citovat

Zatím přes OTA kousek přes 20.000Kč. Tak snad přijde před Vánoci nějaké zlevnění 🙏

China Airlines, Etihad Airways


screenshot-20221108-224221-skyscanner.jpg
screenshot-20221108-224046-skyscanner.jpg

0 Citovat

Počty covid nakažených rostou. Vláda JPN se však prozatím na restrikce nechystá.


screenshot-20221112-172328-chrome.jpg

0 Citovat

GBWhatsApp APK Latest Version 2023

Many people use WhatsApp to send videos, photos, and audio. GBWhatsApp Apk is available for download to add additional features to WhatsApp.

Developers can customize WhatsApp's official WhatsApp to add new features such as hiding double ticks, changing themes, setting online status, using WhatsApp APK accounts, and more. You don't need to pay anything for the app to provide extra privacy.

https://gbappss.net/

You should use it if you haven't already. You don't have to worry about how to download and install it on your device. I'll guide you through the download and installation process.

GBWhatsApp APK

There are many apps on the market, including Instagram, Twitter and Facebook. WhatsApp is extremely popular because of its features. But, there's an App of WhatsApp that offers additional features. It's a great app and offers advanced features.

GBWhatsApp , the earliest App copy for Whatsapp Plus APK that has been updated regularly up to today, is called OGWhatsApp. This is a more customized version of WhatsApp. Whatsapp Plus is similar to OGWhatsApp but has many more boosted functions. If you wish to install gbwhatsapp download, you don't need to uninstall WhatsApp. GBWhatsApp is a great app. You can read more about it below.

0 Citovat

Tak nakonec nakoupeno u KLM. PRG-AMS-NRT/ zpáteční na únor. 16.600,-Kč. Covid necovid.

Embraer 175 + Boeing 787-9

1 Citovat

Stav k 28.11.2022 a některé základní podmínky pro vstup do JPN

Podmínky pro uznání očkovací látky CV-19 a certifikátu o očkování CV-19 jakéhokoli cestovatele do JPN:

https://www.mhlw.go.jp/content/000997373.pdf

Aktuálně je nutné vyplnit Příjezdový formulář před odletem do JPN (pro Ministerstvo zdravotnictví JPN), cestovatel získá "karantenní" QR kód. (Pokud se rozhodnete vyplnit "Fast Track" na Visit Japan, pak je Příjezdový formulář vč. QR kódu jeho součástí):

https://arqs-qa.followup.mhlw.go.jp/#/

Je doporučená (nepovinná) registrace cestovatele před příletem "Fast Track" na webu Visit Japan pro usnadnění procesu kontroly na letišti v JPN, cestovatel získá dva QR kódy - karantenní (příjezdový formulář) a imigrační:

https://vjw-lp.digital.go.jp/en/

 

 

1 Citovat

S covid-19 to vypadá v JPN aktuálně dobře. Od 11/2022 se vstupní podmínky v zásadě nezměnily, tak se v 02/2023  těšíme na odlet...


screenshot-20230129-195649-chrome.jpg

0 Citovat

V JPN bylo krásně.... 

Chtěl bych vložit informaci, jak jsou na tom v Japonsku s očkováním svých obyvatel proti COVID19. Je zajímavé, že mají rozočkovanou již 5. dávku.

Tabulka níže je k 16.3.2023

Zdroj: https://www3.nhk.or.jp/news/spec.../progress/


screenshot-20230319-200945-chrome.jpg

0 Citovat

A vyžadují aktuálně v Japonsku někde roušky ?

0 Citovat

Letím za 3 týdny, tak by mě taky zajímalo jak to tam vypadá? Díky 

0 Citovat

Roušky jsou obecně doporučeny jejich ministerstvem zdravotnictví: metro, autobusy, vlaky, zdr. zařízení, domovy seniorů, "tam, kde je velká koncentrace lidí". Takže to jejich "doporučení" berou uvědomělí japonci jako "nařízení"..... Školy nevím.

V soukromých obchodech a zařízeních mají majitelé na dveřích vždy cedulku s rouškou. Takže do restaurace, jakehokoli obchodu, lékárny atd. je nutné respektovat cedulku na vstupu.

V restauraci se odkládá rouška až u stolu. I v restauracích vás překvapí plexiskla mezi místy u dlouhých stolů, nebo někde i plexiskla u stolů pro dva (kteří mají sedět naproti sobě)....

Tzn. japonci v Tokiu nosí roušky úplně všude. 95% lidí i venku. A ne jen na oko nandanou pod nosem....

1 Citovat

hmm diky za info ,takže zatím nic pro mě !

0 Citovat

Nemyslím si, že by se ta pravidla měla v dalších měsících měnit..... japonci jsou poslušní a opatrní. A covid zpravodajství jim tam denně běží v TV. Rozebírají to důkladně vč. nových variant koronaviru....

U nich je už rouška nebo respirátor zároveň součástí jejich IMAGE.

0 Citovat

njn japonci já byl v Japonsku 2x před covidem a uchvátilo mě to tam a klidně bych vyrazil do třetice ,ale s hadrem na hubě fakt nee ..

a pro zajímavost - turistů tam bylo kolik ?

0 Citovat

Kdo se díval na zápasy našeho baseballového týmu v Tokiu na probíhajícím World Baseball Classic, tak viděl, že prakticky všichni v publiku měli nasazené roušky. Viz fotka 


tokyodome.png

0 Citovat

lma napsal(a):

njn japonci já byl v Japonsku 2x před covidem a uchvátilo mě to tam a klidně bych vyrazil do třetice ,ale s hadrem na hubě fakt nee ..

a pro zajímavost - turistů tam bylo kolik ?

Já byl poprvé, takže nemám srovnání v davech. Čekal jsem asi všude větší nátřesk. Metro, ulice i památky mi přišly "v poho" ..... např. rychlovlak Skyline na/z letiště NRT, tak 8 lidí ve vagónu.... to jsem nečekal.

0 Citovat

No takto to vypadalo v Tokiu ( Asakusa palác Sensō-ji.) ve všední den v březnu roku 2019.

Jinak tedy zrovna Tokio bylo z Japonska jediné místo ,kam už bych se vracet ani nemusel ..

No ale jak vidím i na fotce od Prokyho moje kroky do Japonska v nejbližší době nepovedou ..

 


img-9043.jpg

0